Provozní řád

Myslivecký spolek Boršice - Boršice 687 09

Provozní řád je vnitřním provozním předpisem ke stanovám mysliveckého spolku (dále jen MS) Boršice, které byly přijaty členskou schůzí.

Organizační činnost

1) Nejvyšším orgánem je členská schůze, termíny a místa konání budou členům a hostům oznámena vždy minimálně 7 dní před konáním schůze, a to písemně nebo sms. Povinnost každého člena potvrdit přijetí sms a potvrdit účast nebo neúčast. O případných změnách má možnost rozhodovat výbor MS.

2) Účast na členských schůzích je pro všechny povinná, neúčast je třeba omluvit s odůvodněním předsedovi nebo jednateli.

3) Narušování průběhu schůze a neukázněné vystupování může být předmětem jednání výboru, popřípadě výbor MS může neukázněného člena okamžitě vykázat ze schůze.

4) Výbor MS je volen na 5 let. Skládá se ze 3-7 volených členů, které tvoří předseda, jednatel, myslivecký hospodář, finanční hospodář, kulturní referent, kynologický referent. Výbor je výkonným orgánem spolku a řídí činnost MS mezi členskými schůzemi.

5) Výborovou schůzi svolává předseda nebo pověřený člen výboru. Výbor je usnášeníschopný za přítomnosti alespoň poloviny členů. K přijetí návrhu je zapotřebí souhlas většiny přítomných členů.

6) Z jednání výboru se pořizuje zápis, který ověřují svým podpisem přítomní členové. Přehled o své činnosti předkládá výbor formou zprávy na členské schůzi.

Razítka MS Boršice - předseda, myslivecký hospodář, jednatel, finanční hospodář.

Podpisové právo mají statutární zástupci, zároveň jednají jménem MS.

Podpisové právo výkazové mají myslivecký hospodář a předseda.

Podpisové právo finanční mají finanční hospodář a předseda.

Každý člen, host, lovecký host, či jiný držitel povolenky k lovu se zavazuje seznámíš se s mysliveckým řádem a dodržovat ho.

Přijímání členů do MS

1) Na základě písemné žádosti rozhodne členská schůze nejdříve o možném hostování.

2) V případě schválení hostování je stanovena zkušební doba v délce minimálně 1 roku.

3) Provede se každoroční hodnocení přínosu žadatele, o přijetí se hlasuje na členské schůzi po uplynutí zkušební doby a po celkovém zhodnocení činnosti.

4) Vstupní členský příspěvek bude vždy schvalovat členská schůze a tento musí být zaplacen nejpozději do 5ti kalendářních dnů finančnímu hospodáři.

5) Nově přijímaný člen musí být občanem Boršic a majitelem pozemku na katastru obce Boršice.

Ukončení členství

Za hrubé porušení stanov nebo provozního řádu, může být člen vyloučen dle stanov.

Náplň činnosti jednotlivých členů výboru

Předseda

Svolává a vede výborové a členské schůze, koordinuje práci členů výboru, připravuje plán práce, statutárně zastupuje MS, připravuje a podepisuje smlouvy, schvaluje a archivuje výkazy, společně s mysliveckým hospodářem podepisuje povolenky k lovu, dohlíží na dodržování právních předpisů pro výkon práva myslivosti, navrhuje sankce při nedodržování přepisů výborové schůzi.

Myslivecký hospodář

Jeho náplň a pravomoci jsou dány zákonem a příslušnými vyhláškami. Odpovídá za myslivecké hospodaření v honitbě, vydává s předsedou povolenky, archivuje staré, kontroluje ulovenou zvěř, její označení plombou, vede evidenci plomb, předkládá výboru plán společných loveckých akcí, eviduje ulovenou zvěř a tuto rozděluje dle schválení výboru.

Požaduje předložení loveckého lístku, kontroluje povolenky k lovu, a doklady o povinném pojištění při společných i individuálních lovech. Vede evidenci střelných zbraní členů MS. Kontroluje základní povinnosti členů, zpracovává a odevzdává statistická hlášení, navrhuje sankce výboru.

Myslivecká stráž

Povinnosti a práva myslivecké stráže jsou dány příslušným zákonem. Na vlastní žádost se může účastnit výborové schůze, nemá hlasovací právo.

Zásady pro lovecky upotřebitelné psy

MS poskytne příspěvek na nákup štěněte částkou schválenou výborem, po složení lovecké upotřebitelnosti. Při nákupu lovecky upotřebitelného psa pro potřeby MS bude uhrazeno 100% z ceny. Příspěvek za držení psa: velké plemeno 2000kč, malé plemeno 1000kč. Pes nesmí být minimálně 5 let prodán. Při vystoupení nebo vyloučení člena v tomto období je povinnost tento příspěvek vrátit.

Přikrmování zvěře

Každý člen pečuje o přidělené zařízení ve stanovené lokalitě, včetně jeho údržby. Pravidlem nadále zůstává, aby do 30.6 byly vyčištěny zásypy a k 1.7 byly opět nakrmeny. Do zásypu je třeba dát takové množství plev, aby pokrývaly zásyp po celé ploše minimálně 10ti centimetry. Krmelce vyčistit do 30.4 a zakrmit k 30.9. Minerální liz nebo sůl musí mít zvěř celoročně. Výbor zajištuje plevy, obilný pozadek a sůl, seno si musí zajistit každý sám. Jelikož je přikrmování zvěře jednou ze základních povinnosti člena, budou krmná zařízení kontrolována. Při zjištění déle trvajících nedostatků budou vyvozeny důsledky dle stanov a provozního řádu.

Brigády pro MS

Účast je povinná pro každého člena a hosta. Brigády budou svolávány minimálně 7 dní předem písemně nebo sms. Povinnost každého člena potvrdit přijetí sms a potvrdit účast nebo neúčast. V případě neúčasti i odůvodnění. Každou svolanou brigádu povede výborem pověřený člen. Člen a host může být v ojedinělých případech zastoupen náhradníkem a bude se mu počítat účast na brigádě. Úlevy členům, kteří jsou dlouhodobě nemocní, pracovně neschopní a u členů starších 70 let, bude úleva od brigád 100%.

Členům starších 70. let bude výborem navrhnuto čestné členství - rozhodnutí každého bude respektováno. Výhody člena zachovány, odňato hlasovací právo. Každý člen je povinen odpracovat 30 brigádnických hodin, nebo finančně nahradit částkou 200kč/hod. Brigáda je vždy svolána výborem.

Společné lovy

Účast na společných lovech je povinná. Zvěř ulovená na společných lovech náleží vždy MS. O využití rozhoduje výbor. Společné akce musí být hlášeny nadřízenému orgánu. Na společné akce si může každý člen pozvat hosta, nutno minimálně 7 dní předem požádat mysliveckého hospodáře o souhlas, ten vydá písemnou pozvánku. Psi doporučujeme označit reflexními obojky. Host na společném lovu je povinný dodržovat pokyny vedoucího honu.

Hlášení úlovků

Všechny úlovky je člen povinný předložit ke kontrole mysliveckému hospodáři nebo statutárnímu zástupci ihned po ulovení a dosledání. Pokud není přítomen hospodář, předkládá úlovek statutárnímu zástupci. Myslivecký hospodář předkládá úlovek předsedovi MS nebo statutárnímu zástupci. Každý kus bude opatřen plombou ihned po dosledání. Se zvěřinou bude po řádném ošetření naloženo podle rozhodnutí výboru.

Individuální lov

Odstřel podle plánu lovu a povolenky. U zvěře srnčí bude rozdělení zvěřiny provedeno dle pravidel schválených na členské schůzi. U černé zvěře - sele do 30.kg náleží lovci, prase 1. věkové třídy polovina střelec, polovina MS. Dospělý kus dle rozhodnutí výboru. Při odlovu jelení zvěře přísluší lovci zadní kýta. Při odlovu lišky, jezevce, kuny, psíka mývalovitého či jiné zvěře škodící myslivosti náleží lovci zástřelné ve výši 200kč.

Poskytnutí finančních výhod

Životní jubileum 50, 60 a po každých 5ti letech obdrží člen povolenku na odlov srnce druhé nebo třetí věkové třídy i s ponecháním zvěřiny.

Obecná pravidla při pohybu v honitbě a lovu

Je zakázáno používat nedovolené způsoby lovu. Lovec musí řádně obeznat zvěř, kterou hodlá ulovit. Pohyb vozidel v honitbě pouze na povolených cestách. Možnost využít vozidlo pro odvoz ulovené zvěře. Je nutno hlásit každý zjištěný úhyn a pokud je to možné, postarat se o likvidaci. Veškerá myslivecká zařízení musí být udržována v bezpečném stavu. V nočních hodinách a za snížené viditelnosti se nesmí lovec pohybovat v honitbě bez rozsvícené baterky.

Provozní řád mysliveckého spolku Boršice byl projednán a schválen na členské schůzi dne 7.4.2018. Přílohou tohoto provozního řádu je jmenný seznam členů MS Boršice.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky